• Αναζήτηση
 • Μέρκελ: Οι μονομερείς ενέργειες στο προσφυγικό δεν βοηθούν – Μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα

  Επικριτική εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος στο πρακτικό κλείσιμο του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου, λέγοντας πως «οι μονομερείς ενέργειες δεν βοηθούν». «Δεν μπορούμε 27 χώρες να εφησυχάζουμε και να αφήνουμε μία χώρα μόνη της με το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επικριτική εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος στο πρακτικό κλείσιμο του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου, λέγοντας πως «δεν είναι λύση στο συνολικό πρόβλημα». «Δεν μπορούμε 27 χώρες να εφησυχάζουμε και να αφήνουμε μία χώρα μόνη της με το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

  Οι αναφορές της γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, στον απόηχο του «σφραγίσματος» του βαλκανικού διαδρόμου και με κάδρο προφανώς και τα tweet μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  Το σφράγισμα «δεν είναι λύση στο συνολικό πρόβλημα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Ρηνανίας-Παλατινάτου (η οποία προσέρχεται την Κυριακή σε κρατιδιακές κάλπες).

  Ναι μεν ο αποκλεισμός σημαίνει ότι θα φτάνουν λιγότεροι αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, όμως «για αυτό κάθε βράδυ θα βρίσκονται στις ειδήσεις εικόνες με αποκλεισμένους πρόσφυγες, κάτι που μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να κυλήσει καλά».

  Υπενθυμίζεται ότι το ανακοινωθέν των «28» από τη Σύνοδο σημείωνε τη «λήξη της ακανόνιστης ροής μεταναστών στον Βαλκανικό Διάδρομο».

  Από το κείμενο έλειπε η αρχική αναφορά που συμπλήρωνε την «λήξη της ακανόνιστης ρόης», και η οποία φέρεται να ανέφερε ότι «ο βαλκανικός διάδρομος έκλεισε». Όπως είχαν αναφέρει μεταξύ άλλων το Spiegel και η γερμανική FAZ, η φράση, κατά γενική εκτίμηση αυστριακής έμπνευσης, είχε απομακρυνθεί μετά την πίεση της γερμανικής και της ελληνικής πλευράς.

  Πολιτική
  One Channel Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk