ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες, κατεψυγμένες

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μάνγκο, σε κυβάκια

10 φύλλα βασιλικού

1 αντίβ, σε φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το εντεράκι από τις γαρίδες (σε περίπτωση που δεν είναι ήδη καθαρισμένο) με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Σε τηγάνι-γκριλιέρα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά προσέχοντας να μην «αρπάξουν». Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τα κρεμμυδάκια, το μάνγκο και τα φύλλα βασιλικού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε κάθε φύλλο αντίβ, στο κέντρο του, με λίγη από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.