ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 συσκευασία τυρί καμαμπέρ (250 γρ.)

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

4 ή περισσότερες φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε το τυρί από τη συσκευασία του και αφαιρούμε προσεκτικά, με μαχαίρι, την επάνω πλευρά της κρούστας του. Τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Παράλληλα, σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τα μήλα να καραμελώσουν και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι, ανακατεύοντας, για περίπου 5 λεπτά.

Bγάζουμε το τυρί από τον φούρνο και ρίχνουμε στο κέντρο τη σάλτσα του μήλου. Το σερβίρουμε ζεστό και βουτάμε το φρυγανισμένο ψωμί στο λιωμένο τυρί.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.