Παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό οργανώνει την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Ανάλογη κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου διαδηλώνοντας κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην Ηρώδου Αττικού.

Μπροστά στο Μέγαρο όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συμμετοχή, για να απαιτήσουν όλοι «με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή».

Παράλληλα, καλεί «σε εγρήγορση και ξεσηκωμό» τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ και τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, ώστε «να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την «ταφόπλακα» για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, «αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις, καθώς, όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο».

«Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των δύο επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία!» αναφέρει, μεταξύ, άλλων, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.