Εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι πρόσφυγες ανοικτά των Οινουσσών
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό έξι αγνοουμένων προσφύγων ή μεταναστών ανοικτά των Οινουσσών. Το Λιμενικό έχει ήδη διασώσει 50 άτομα. Στην επιχείρηση συμμετέχει Super Puma και ναυαγοσωστικό.
Εντοπισμός δεκαεπτά προσφύγων σε δύσβατη βραχώδη περιοχή μεταξύ Κολύμπια και παραλίας Τσαμπίκα στην Ρόδο. Οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα του πλωτού σκάφους "146" του Λιμεναρχείου της Ρόδου όπου και σήμαναν συναγερμό στο Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν τα βράχια και να παραλάβουν τους πρόσφυγες. Κοντά στην περιοχή βρέθηκε και συνέδραμε στην διάσωση ένας ερασιτέχνης ψαράς από τα Αφάντου, ο Λευτέρης Βενετοκλής, ο οποίος με έναν λιμενικό παραλάμβαναν τους ανθρώπους από τα βράχια και τους οδήγησαν επάνω στο πλωτό του Λιμενικού.
Συνολικά περισυλλέγησαν 17 άτομα εκ των οποίων τα 9 ήταν μικρά παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και ένα βρέφος, οι οποίοι οδηγήθηκαν όλοι με ασφάλεια στο καταφύγιο, λιμανάκι των Κολυμπίων.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) (File: EV_201215_DIASOSH_PROSFYGES_RODOS19.JPG )
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό έξι αγνοουμένων προσφύγων ή μεταναστών ανοικτά των Οινουσσών. Το Λιμενικό έχει ήδη διασώσει 50 άτομα. Στην επιχείρηση συμμετέχει Super Puma και ναυαγοσωστικό.
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των μεταναστών και προσφύγων που ξεκίνησαν το ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Μετά την κινητοποίηση του Λιμενικού, εντοπίστηκαν οι έξι αγνοούμενοι ανοικτά των Οινουσσών.
Το Λιμενικό είχε ήδη διασώσει 50 άτομα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν Super Puma και ναυαγοσωστικό.