Πράκτορες:Ο φόρος στο ΚΙΝΟ θα φέρει ακόμη λιγότερα έσοδα στο κράτος

Βέβαιοι πως το μέτρο φορολόγησης με 10% στη στήλη του ΚΙΝΟ ως αντιστάθμισμα στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα και αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον όπως υποστηρίζουν κινδυνεύουν με λουκέτο πολλά πρακτορεία., εμφανίστηκαν σήμερα οι συνεργαζόμενοι πράκτορες του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ)

Βέβαιοι πως το μέτρο φορολόγησης με 10% στη στήλη του ΚΙΝΟ ως αντιστάθμισμα στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα και αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον όπως υποστηρίζουν κινδυνεύουν με λουκέτο πολλά πρακτορεία., εμφανίστηκαν σήμερα οι συνεργαζόμενοι πράκτορες του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ).
Οι πράκτορες -αμοίβονται με 8% επί του τζίρου των παιχνιδιών – ανέφεραν πως το μέτρο θα επιφέρει μείωση των εσόδων του παιχνιδιού κατά 25% με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά πρακτορεία και χαρακτήρισαν τη φορολογία επί του τζίρου πρωτόγνωρη. Σημειώνεται πως και οι ίδιοι οι πράκτορες δεν γνωρίζουν αν οι διαρροές για φορολόγηση του νόμιμου τζόγου αφορούν μόνο το ΚΪΝΟ ή όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, κάτι που ίσως αποσαφηνιστεί στην απογευματινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
«Εμείς φορολογούμαστε on-line κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο κλάδο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κ. Τοπτσίδης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή ένα σεντς. Να πιάσουν τον παράνομο τζόγο που φτάνει τα 6 δις. ευρώ και να μην κυνηγήσουν το νόμιμο δίκτυο.
Εμείς φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ με 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, ο ΟΠΑΠ φορολογείται με 30% επί των μικτών κερδών και με 29% στο φόρο εισοδήματος, οι παίκτες φορολογούνται με 20% για τα υψηλά κέρδη, δεν αντέχει άλλη φορολογία αυτή η αλυσίδα. Ειμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις αν περάσει ο φόρος. Είμαστε αποφασισμένοι να ματώσουμε γιατί κινδυνεύει το ψωμί μας».
Ο κ. Γ. Πουλημάς πρόεδρος των πρακτόρων Αττικής επισήμανε ότι πρόκειται για φόρο επί του τζίρου. Αυτό είναι πρωτόγνωρο, δήλωσε και εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη των πρακτόρων το μέτρο δεν θα αποδώσει: «Σκέφτηκαν οι φωστήρες πως 4 δις. στήλες επί 0,05 ευρώ θα αποδώσουν 200 εκατ. Δεν είναι έτσι γιατί πάνω από το μισό των στηλών είναι η επανεπέδνυση των κερδών, η λεγόμενη ανακύκλωση. Αν επιβληθεί ο φόρος, ο παίκτης του ΚΙΝΟ θα δίνει στο κράτος κάθε πέντε λεπτά που είναι οι κληρώσεις το 10% του τζίρου του. Είναι σίγουρο ότι θα φύγει και θα πάει στον παράνομο τζόγο. Το μέτρο εφαρμόστηκε το 2013 με φόρο στα κέρδη των νικητών 10% από το πρώτο ευρώ και κράτησε μόνο τέσσερις μήνες αφού απέτυχε, καθώς επλήγη η ανακύκλωση. Τότε το κράτος εισέπραξε 1,8 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από ότι εισέπραττε από τους φόρους πριν επιβληθεί το μέτρο».
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πουλημά, το μέτρο έχει νομικές επιπλοκές αφού πρόκειται να φορολογηθεί μόνο ένας φορέας του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, ο ΟΠΑΠ. «Αφήνουν στο απυρόβλητο τα καζίνο ή τις 24 στοιχηματικές εταιρείες που πληρώνουν φόρο κατά δήλωση δική τους, αφού ο server με τα πλήρη στοιχεία των παικτών και των συναλλαγών είναι στο εξωτερικό. Είναι σαν να αποφασίσει το κράτος να φορολογήσει μόνο μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο κ. Πουλημάς.
Το 2010 υπήρχαν 5.500 πρακτορεία και τώρα 4.500. Αν ο τζίρος υποχωρήσει 25% από την επιβολή του φόρου, μετά από 6 μήνες θα κλείσουν άλλα 1.000 που βρίσκονται ήδη στην κόψη του ξυραφιού αναφέρουν τα στελέχη της ΠΟΕΠΠΠ.
Σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΠΟΕΠΠΠ θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και από το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής η ομοσπονδία θα αποφασίσει για τις μελλοντικές της ενέργειες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk