Τσίπρας: Οχι σε εικονικά success story – Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών

«Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

«Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών του κόμματος την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Επεσήμανε επίσης τη κρισιμότητα του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος και στην αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία, καθώς και στην αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του κόμματος και της Νεολαίας.

«Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο» δήλωσε.

Το πλαίσιο και τον οδικό χάρτη για την πολιτική αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε στην εισήγηση του κατά την συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος ο νέος γραμματέας της ΚΕ, Π. Ρήγας.

Μεταξύ των απλών μίλησε για αποφάσεις που θα πρεπει να λαμβάνονται στο κόμμα σε ο, τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ τόνισε οπτι θα πρεπει να ληφθεί ύποπτη ότι ο συ ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πορευθεί σε ένα νεοφιλελεύθερο πολιτικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τις αρμοδιότητες των μελών του οργάνου, που έχουν ως εξής:

Γολέμης Χάρης: Πρόγραμμα – Θεωρία – Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»
Ηλιόπουλος Νάσος: Εργατική Πολιτική – Υγεία – Παιδεία
Καραγεώργος Πέτρος: Συντονιστής Οργανωτικού
Κοτσακάς Αντώνης: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Λάμπρου Πάνος: Δικαιοσύνη – Δημόσια Διοίκηση – Δικαιώματα
Μπουρνούς Γιάννης: Ευρωπαϊκή Πολιτική – Διεθνείς Σχέσεις-Εξωτερική Πολιτική – Ελληνισμός Διασποράς
Παυλίδης Νίκος: Σώματα Ασφαλείας – ‘Αμυνα – Β. Ελλάδα
Σαρρής Μανώλης: Αλληλεγγύη – Οργανωτικό
Σβίγκου Ράνια: Γραφείο Τύπου -Επικοινωνία- ΜΜΕ – Φεμινιστική Πολιτική
Σκορίνης Νίκος: Ενέργεια – Βιομηχανία – Περιβάλλον – Υποδομές – Δίκτυα μεταφοράς – Ναυτιλία – Τουρισμός – ΕΒΕ – Αγροτική Πολιτική
Υδραίος Μιχάλης: Πολιτισμός – Αθλητισμός
Φραγκάκη Μαρίκα: Οικονομική πολιτική

Επιτροπή Θέσεων

Γολέμης Χάρης
Δραγασάκης Γιάννης
Ηλιόπουλος Νάσος
Μπαλτάς Αριστείδης
Ρήγας Πάνος
Τσακαλώτος Ευκλείδης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk