Γεροβασίλη: Μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα

Μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα» επισήμανε.

Μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς επισήμανε πως πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία, στην οποία η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητες. Υπήρχαν δεσμεύσεις χρονικές για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε στο Mega και συμπλήρωσε πως «ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν».

«Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα» επισήμανε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσει μέχρι το 2018. «Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. «Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε διαμορφώσει μία άλλη πραγματικότητα για τη χώρα, με σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια περί υποβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ήδη διαψεύστηκε από τον αρμόδιο υπουργό.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ζήτημα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, διευκρινίζοντας πως γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει αυτό το «οριζόντιο» και «άδικο» μέτρο, όπως το χαρακτήρισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk