Την παραίτηση Σαββαΐδου ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Την παραίτηση της γγ δημοσίων εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες,ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς Ι. Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου κάλεσαν την Τετάρτη την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου να παρουσιαστεί ενώπιόν τους και να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της «υπόπτου τέλεσης του κακουργήματος της απιστίας». Η κλήση των οικονομικών εισαγγελέων προς την κυρία Σαββαϊδου γίνεται μόλις ένα 24ωρο μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, θέμα για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε ήδη την παραίτησή της.

Η κατηγορία ως ύποπτη τέλεσης κακουργηματικής πράξης που της προσάπτουν αφορά κωλυσιεργία της στην είσπραξη φορολογικού προστίμου- μαμούθ ύψους 78 εκατ. ευρώ το οποίο έχει καταλογιστεί από ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών (ΔΕΚ) σε υπόθεση τοκογλυφίας στην εταιρία GENNET. Η κυρία Σαββαϊδου καλείται να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς επειδή, όπως καταγγέλθηκε, αποφάσισε να επανεξεταστεί το φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ, παρ΄ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος της ότι «πάγωσε» επ΄αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ΄αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται εκκρεμότητα.

Ο εισαγγελείς θα την καλέσουν να δώσει εξηγήσεις και εν συνεχεία θα παραπέμψουν την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk