Με την δέσμευση ότι «αποκαθίσταται εντός των ημερών η καθυστέρηση καταβολής επιδόματος παραμεθορίου» για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέδωσε το υπουργείο στον υπηρεσιακό υπουργό και επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ιωάννη Γιάγκο, εκφράζοντας την ευχή προς τους παριστάμενους στην τελετή παραλαβής – παράδοσης ότι… «θα είμαστε σύντομα πάλι μαζί».

Ο απερχόμενος υπουργός απέδωσε τα εύσημα στους στενούς συνεργάτες του αναπληρωτές υπουργούς Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Βίτσα και τον υφυπουργό Νίκο Τόσκα, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας πως «προχωρήσαμε με τόλμη σε παρεμβάσεις και τομές, στοχευμένες και ουσιαστικές, που επιδίωκαν στην θωράκιση του εθνικού μας αμυντικού συστήματος.

»Ενεργοποιήσαμε την Αμυντική Βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την ΕΑΒ, την ΕΛΒΟ» είπε.

«Με τους συνεργάτες μου πετύχαμε την επανασύσταση εξειδικευμένων τμημάτων και υπηρεσιών, όπως η Διακλαδική Υπηρεσία Εκτέλεσης Έργων Ενόπλων Δυνάμεων, διευρύνοντας έτσι το κοινωνικό έργο και την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη».

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι δρομολογήθηκε η προώθηση της εφαρμογής νέων λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων στις Ένοπλες Δυνάμεις και η υλοποίηση δράσεων που επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας στις προμήθειες υλικών και συστημάτων, ενώ εστάλησαν στην Δικαιοσύνη 19 υποθέσεις προς διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών.

Ο τέως υπουργός με ιδιαίτερη έμφαση επισήμανε ότι «σταματήσαμε το εκφυλιστικό φαινόμενο του διαχωρισμού των στρατευσίμων σε προνομιούχους και μη. Τελείωσε το ρουσφέτι».

Ο Πάνος Καμμένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αμέριστη συμβολή τους στο έργο του και διαβεβαιώνοντάς τους ότι στην καθημερινή αγόγγυστη προσπάθειά τους, θα είναι πάντα ένθερμος συμπαραστάτης τους, από όποια θέση και αν βρίσκεται.

Απευθυνόμενος στον διάδοχό του πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι «επιδίωξη δική μου και των συνεργατών μου παραμένει η αύξηση της μαχητικής ισχύος, της αποτρεπτικής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων».