Στη Θεσσαλονίκη για τη «Zootechnia» ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει στις 19:00 της Πέμπτης ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, «Zootechnia», στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει στις 19:00 της Πέμπτης ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, «Zootechnia», στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αποστόλου έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα του, δηλώνοντας ήδη από χθες, Τετάρτη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου της γεωργίας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Πριν από την τελετή των εγκαινίων ο αναπληρωτής υπουργός θα εγκαινιάσει το περίπτερο του νέου υπερυπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης. Η 9η Zootechnia θα διαρκέσει ως την Κυριακή και «εγκαινιάζει» το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ – Helexpo για το 2015.
Στην έκθεση, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, οι περισσότεροι εκθέτες -537 επί συνόλου 849- έρχονται από το εξωτερικό (είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω αντιπροσώπων). Οι ξένες συμμετοχές προέρχονται από 37 χώρες.
Η «Zootechnia» είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στα Βαλκάνια και προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – Helexpo κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, αναμένονται γκρουπ εμπορικών επισκεπτών από γειτονικές χώρες καθώς και προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Βέλγιο, την Κύπρο, τον Λίβανο και την πΓΔΜ.
Παρούσες θα είναι και όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κτηνοτροφίας – πτηνοτροφίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο -από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα και υπηρεσίες-, αλλά και έρευνες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk