Χριστούγεννα χωρίς τζάκι συστήνουν δύο υπουργεία

Παραμονές Χριστουγέννων και τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος… θυμήθηκαν την αιθαλομίχλη. Με μια λιτή ανακοίνωση, συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν, κατά το δυνατό, την άσκοπη χρήση τζακιών.

Παραμονές Χριστουγέννων, που οι περισσότεροι τα συνδυάζουν με οικογενειακή συγκέντρωση γύρω από το τζάκι, και τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος… θυμήθηκαν την αιθαλομίχλη. Με μια λιτή ανακοίνωση, συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν, κατά το δυνατό, την άσκοπη χρήση τζακιών. Όπως επισημαίνουν, «με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από σήμερα, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, ως και αύριο, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που εμφανίζεται στην Ελλάδα η αιθαλομίχλη ως παρεπόμενο της οικονομικής ύφεσης και της κυβερνητικής απόφασης για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων -ο βασικός ρύπος της αιθαλομίχλης- παρατηρήθηκαν και πάλι με τα πρώτα κρύα πριν από περίπου έναν μήνα.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της οδηγίας που αφορά την ποιότητα του αέρα. Η αιτιολογημένη γνώμη έχει αποσταλεί στη χώρα μας στις 18 Οκτωβρίου, διότι η Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει τη σωματιδιακή ρύπανση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk