ΥΠΕΚΑ: «Περιβαλλοντική Διαύγεια» για τα μεγάλα έργα

Από τις αρχές του 2015 θα τεθεί σε λειτουργία ένα διαδικτυακό σύστημα, όπου θα υποβάλλονται και θα αναρτώνται όλες οι Μελέτες Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.

Από τις αρχές του 2015 θα τεθεί σε λειτουργία ένα διαδικτυακό σύστημα, όπου θα υποβάλλονται και θα αναρτώνται όλες οι Μελέτες Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Όπως υποστήριξε σε ομιλία του, σε εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης, η περιβαλλοντική διαύγεια αποτελεί «ένα αποφασιστικό βήμα για το νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, «το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ήταν η ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση». Τόνισε επιπλέον ότι, μέσα στον μήνα, υπογράφονται οι διατάξεις για τη δημιουργία Μητρώου Αξιολογητών και Ελεγκτών Περιβάλλοντος.
Ο κ. Μανιάτης, επανέλαβε ότι οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων μειώθηκαν σε 1.500 το χρόνο (από 21.000 πριν από 3 χρόνια), ενώ δεκάδες χιλιάδες έργα και δραστηριότητες απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση υποβολής μελέτης _ οι υπεύθυνοι υποβάλλουν απλώς μια υπεύθυνη δήλωση (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις).
Σύμφωνα με τον υπουργό έτσι εξοικονομούνται 85 εκατομμύρια ευρώ _ 50 εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα και 35 εκατομμύρια στο δημόσιο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk