πρόσωπα & αριθμοί

Σε σχέση με το 2009 οι ταχυδρομικοί όγκοι έχουν περιοριστεί κατά 49% και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρεί σε κινήσεις αναδιάρθρωσης, χωρίς όμως να λείπει η γκρίνια από τους εργαζομένους.

Πρωτοβουλίες επιβίωσης για τα ΕΛΤΑ
Σε σχέση με το 2009 οι ταχυδρομικοί όγκοι έχουν περιοριστεί κατά 49% και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρεί σε κινήσεις αναδιάρθρωσης, χωρίς όμως να λείπει η γκρίνια από τους εργαζομένους. Τα ταχυδρομικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν πλέον με συνεχές ωράριο από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, και τα Σάββατα, έχουν εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό τους με νέα προϊόντα και έχουν προσαρμόσει τα τιμολόγιά τους στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Η διοίκηση υποστηρίζει ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς απολύσεις και χωρίς μαζικές μεταθέσεις προσωπικού, ενώ οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι έχει υπάρξει μείωση κατά 25% των θέσεων εργασίας στο οργανόγραμμα των ταχυδρόμων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας.
Καμίλ Ζίγκλερ, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ
Κέρδη 121,3 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το 9μηνο του 2014 ο ΟΠΑΠ, αυξημένα κατά 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα καθαρά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 55,9 εκατ. ευρώ από 44,4 εκατ. πέρυσι, εμφανίζοντας αύξηση 25,9% σε ετήσια βάση. Η διοίκηση του οργανισμού θα προτείνει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 Δεκεμβρίου τη διανομή προμερίσματος 0,23 ευρώ ανά μετοχή.
Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος
Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας κατά 11,9% στα 184 εκατ. ευρώ και μείωση του καθαρού δανεισμού στα 344 εκατ. ευρώ από 724 εκατ. ευρώ το 2012 κατέγραψε ο όμιλος Μυτιληναίος για το 9μηνο του 2014.Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο όμιλος εξέρχεται από την κρίση χωρίς καμία μείωση προσωπικού και με υποδειγματική συμπεριφορά έναντι τραπεζών και πιστωτών σε συνθήκες ανύπαρκτης εγχώριας ρευστότητας.
Γιώργος Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Computers
Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 15 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση θα προχωρήσει η εταιρεία Πλαίσιο Computers. Σχετική απόφαση θα κληθεί να λάβει η έκτακτη συνέλευση των μετόχων στις 16 Δεκεμβρίου. Στην ίδια συνέλευση θα προταθεί και η κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ύψους 220.800 ευρώ.
H ΕΙΒ χρηματοδοτεί τη Pharmathen
Την πρώτη χρηματοδότηση που παρέχεται σε ελληνική ιδιωτική επιχείρηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank – ΕΙΒ) εξασφάλισε η Pharmathen για την ενίσχυση του Προγράμματος Ερευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.
Η χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρεία είναι ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσα στα επόμενα πέντε έτη, ενώ η Pharmathen θα τα επενδύσει για την ενίσχυση μέσω της έρευνας της ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών.
Η συμφωνία αυτή θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη συνεργασία της Pharmathen με τους ευρωπαίους και τους εγχώριους προμηθευτές, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα στην Ελλάδα βιομηχανικά προϊόντα.
Ο πρόεδρος της Pharmathen κ. Β. Κάτσος δήλωσε σχετικά: «Στα επόμενα πέντε χρόνια η Pharmathen θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και νέων τεχνολογιών για τον τομέα της Υγείας».
30,7% άνοδος ιδίων κεφαλαίων
Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα ίδια κεφάλαια των ασφαλιστικών εταιρειών το 2013, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σε σχέση με το 2012 αυξήθηκαν κατά 30,7%, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των μετόχων – Ελλήνων και ξένων – στην προοπτική ανάπτυξης της αγοράς.
91,3% της HOL ελέγχει η Vodafone
Μεταβιβάστηκε μέσω του χρηματιστηρίου το 72,7% της Hellas On Line στη Vodafone, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχαν ανακοινώσει οι δύο πλευρές. H αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 62,56 εκατ. ευρώ. Πωλητές είναι η Intracom Holdings, και η World Equities Investments Holding. Με τη συναλλαγή αυτή το ποσοστό της Vodafone ανέρχεται στο 91,2% αφού πριν από τη συναλλαγή κατείχε το 18,5% της Hol.
Πλατφόρμα για επενδύσεις
Ετοιμη να υποδεχθεί καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις και διορατικούς επενδυτές είναι η πλατφόρμα συμμετοχικών επενδύσεων OpenCircle. Στόχος της πλατφόρμας OpenCircle είναι η ανάδειξη ελληνικών προϊόντων αλλά και καινοτόμων προϊόντων ή/και υπηρεσιών τεχνολογίας στην επόμενη γενιά διεθνών επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας σε αυτήν δυναμικούς επιχειρηματίες και επενδυτές από όλον τον κόσμο.
Η πλατφόρμα αφορά εκείνους που έχουν σήμερα υγιείς επιχειρήσεις στους τομείς της γεωργίας, των τροφίμων και ποτών και της τεχνολογίας ή έχουν μια πολύ καλή ιδέα στα πρώτα στάδια υλοποίησης και δεν διαθέτουν το κεφάλαιο για να την αναπτύξουν.
Το Υγεία κοντά στους σύρους πρόσφυγες
Κλιμάκιο 30 εθελοντών του Θεραπευτηρίου Υγεία που αποτελούνταν από 11 γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μετέβη στην πλατεία Συντάγματος με τρία ασθενοφόρα και ένα αυτοκινούμενο όχημα και προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους σύρους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί εκεί κάνοντας απεργία πείνας.
Το κλιμάκιο διέθεσε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ παράλληλα η ομάδα των εθελοντών του ομίλου προσέφερε φαγητό στα παιδιά.
ΟΛΠ: επιστροφή κεφαλαίου
Ηταν κοινό μυστικό στην αγορά ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς θα φρόντιζε τον βασικό του μέτοχο, που δεν είναι άλλος από το ΤΑΙΠΕΔ, με μια γενναία επιστροφή κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 20 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα την εισήγησή του για τον χειρισμό του έκτακτου αποθεματικού.
Τα χρηματικά διαθέσιμα του οργανισμού στις 30/9/2014 είχαν διαμορφωθεί στα 48,4 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 6,3% και έφτασαν τα 8,6 εκατ. ευρώ ενώ ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μείωση και κατήλθε σε 79,98 εκατ. ευρώ έναντι 81,87 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2013.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk