Βίβλος: «Πρωταθλητές» οι Κινέζοι

Αντίθετα από ό,τι θα περίμεναν πολλοί, το μεγαλύτερο εργοστάσιο εκτύπωσης της Βίβλου

Αντίθετα από ό,τι θα περίμεναν πολλοί, το μεγαλύτερο εργοστάσιο εκτύπωσης της Βίβλου στον κόσμο δεν βρίσκεται στο Βατικανό αλλά ούτε και σε καμία άλλη πόλη-σύμβολο του χριστιανισμού.

Βρίσκεται στην Κίνα και από το 1987 έχει δώσει στην κυκλοφορία 125 εκατ. αντίτυπα του ιερού βιβλίου του χριστιανισμού.Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην πόλη Ναντζίνγκ, διευθύνεται από την Amity Bible Printing Company (ABPC), έναν προτεσταντικό φιλανθρωπικό οργανισμό που επιβλέπεται από την κινεζική κυβέρνηση, σε κοινοπραξία με τη United Bible Societies.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα 27 χρόνια λειτουργίας του το εργοστάσιο έχει τυπώσει 65,7 εκατ. αντίτυπα της Βίβλου σε 10 κινεζικές διαλέκτους και 59,3 εκατ. σε 90 άλλες γλώσσες.

Ο χριστιανισμός αντιμετωπίζεται με εξαιρετική καχυποψία από την κομμουνιστική ηγεσία της Κίνας.

Εν τούτοις, και ενώ κυρίαρχη θρησκεία της χώρας παραμένει ο βουδισμός, ο χριστιανισμός – και κυρίως ο προτεσταντισμός – εμφανίζει εξαιρετική ανάπτυξη, σε βαθμό μάλιστα που όλο και περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι έως το 2030 η χώρα θα διαθέτει περισσότερους πιστούς σε σχέση ακόμη και με την Αμερική.

«Οταν η Κίνα άνοιξε τις πόρτες της στον κόσμο, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι άνθρωποι επικεντρώθηκαν στη βελτίωση του βιοτικού τους επίπεδου» επισημαίνει ο Κιου Ζονγκούι.

Ο πρόεδρος της ABPC αποδίδει την ανάπτυξη του χριστιανισμού στην Κίνα στο γεγονός πως όταν ο φτωχός λαός της χώρας υπερκάλυψε τις βασικές του ανάγκες άρχισε να αναζητεί την πνευματική ολοκλήρωση.

«Το νόημα της ζωής γίνεται σημαντικό όταν έχεις αρκετά χρήματα για να επιβιώσεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk