Τις επιχειρήσεις και τους ομίλους –ηγέτες βράβευσε η ICAP, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα. Η τελετή έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και σε αυτή συμμετείχαν 400 περίπου ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς.
Τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ. Νίκος Δένδιας – υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θεόδωρος Φέσσας –πρόεδρος ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μίχαλος –πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Βασίλης Κορκίδης –πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Κώστας Ευριπίδης – πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, και Νικήτας Κωνσταντέλλος – διευθύνων σύμβουλος ICAP Group και πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).
Η ICAP Group με ακρογωνιαίο λίθο τις Εκδοτικές Πρωτοβουλίες της, BUSINESS LEADERS και LEADING EMPLOYERS, διοργανώνει τον θεσμό των TRUE LEADERS, που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, σημειώνοντας υψηλές αποδόσεις και πρόοδο το 2013.
Ειδικότερα και μέσα από ένα σύνολο 22.200 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 45 εταιρείες και 8 όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής κριτήρια:
-Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2013, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece (κριτήριο το EBITDA)
-Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2012 στο 2013
-Οι εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του ομίλου έχουν υψηλό ICAP Credit Score (αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας που κυμαίνονται από Α1 έως Β2)
-Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους (με βάση τον τζίρο)
Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος της ICAP, σημείωσε ότι οι 53 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων αφού κάλυψαν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια, κόντρα στην αβεβαιότητα και εν μέσω αρνητικών για την οικονομία της Χώρας μας, συγκυριών. Προσέθεσε δε ότι οι βραβευθέντες σηματοδοτούν την επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής μας οικονομίας όσο και της Χώρας μας. Τόνισε επίσης ότι ο αριθμός των True Leaders φέτος αυξήθηκε κατά 11 επιχειρήσεις ή 26%, που είναι ένα καλό σημάδι ότι ο δύσκολος δρόμος της ανάκαμψης των επιχειρήσεων έχει αρχίσει.