Μειώθηκαν οι χορηγήσεις δανείων σε ιδιώτες τον Σεπτέμβριο

Μείωση κατά 3,5% εμφάνισε τον Σεπτέμβριο η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από πλήρως κεφαλαιοποιημένες τράπεζες.

Μείωση κατά 3,5% εμφάνισε τον Σεπτέμβριο η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από πλήρως κεφαλαιοποιημένες τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας η ροή χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο ήταν αρνητική κατά 405 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων του ιδιωτικού τομέα να υποχωρήσει στα 212,7 δισ. ευρώ από 220,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στις επιχειρήσεις, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 270 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός πιστωτικής (συρρίκνωσης) επέκτασης να διαμορφωθεί στο -4,7%, από -4,6% τον Αύγουστο του 2014.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,5%, από -4,4% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 255 εκατ. ευρώ (Σεπτέμβριος 2013: αρνητική καθαρή ροή 232 εκατ. ευρώ).

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -7,2% από -7,4% τον προηγούμενο μήνα.

Οι χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά σημείωσαν μείωση σε ετήσια βάση κατά 2,9%. Πιο αναλυτικά στα στεγαστικά δάνεια καταγράφηκε μείωση κατά 3,1% με αποτέλεσμα το υπόλοιπο τους να περιοριστεί στα 69,8 δισ. ευρώ και στα καταναλωτικά κατά 2,5% στα 26,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk