Ενα πορτοφόλι έχει «ενσωματώσει» εδώ και λίγες ημέρες στα iPhone της η Apple. Συγκεκριμένα η εταιρεία που ίδρυσε ο εμβληματικός άνθρωπος των ηλεκτρονικών συσκευών Στιβ Τζομπς έχει προσθέσει μια νέα υπηρεσία στα ευπώλητα έξυπνα κινητά της, επιπλέον των καμερών, των μηχανημάτων αναπαραγωγής μουσικής και των συστημάτων πλοήγησης (GPS). Προσφέρει στους κατόχους iPhone μια υπηρεσία πληρωμών που τους επιτρέπει να ψωνίζουν αγαθά από περισσότερα από 220.000 καταστήματα στις ΗΠΑ –ως επί το πλείστον.
Πρόκειται για την υπηρεσία Apple Pay, στην οποία μετέχουν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως η McDonald’s, η Whole Foods και η Walgreen. Αλλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικών πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης στις ΗΠΑ Wal-Mart Stores, δεν συνεργάζονται με το σύστημα Apple Pay. «Μόνο μια μειονότητα καταστημάτων διαθέτει μηχανήματα που μπορούν να «διαβάσουν» το σήμα που είναι απαραίτητο για να δουλέψει το Apple Pay. Και μόνο τα τελευταία μοντέλα του iPhone, τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, δύνανται να εκμεταλλευθούν την τεχνολογία αυτή» γράφουν στη «Wall Street Journal» οι Νταϊζούκε Ουακαμπαγιάσι και Γκρεγκ Μπένσινγκερ.
Η Apple έχει υπογράψει συνεργασίες με τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών, μέσω των οποίων πραγματοποιείται το 83% των συναλλαγών με κάρτα στις ΗΠΑ. Συνεργάζεται επίσης με τα τρία μεγαλύτερα δίκτυα πιστωτικών καρτών (Visa, MasterCard και American Express). Με λίγα λόγια, η Apple πουλάει πλέον και πορτοφόλι. Το γέμισμά του, όπως συμβαίνει με όλα τα πορτοφόλια, είναι υπόθεση του ιδιοκτήτη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ