Σε μια ασυνήθιστη βουλευτική ερώτηση – πρόκληση καλείται να απαντήσει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας και συγκεκριμένα εάν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει το εγχείρημα της αναβίωσης του Κολοσσού της Ρόδου!

Και βεβαίως εάν είναι διατεθειμένος να αναζητήσει τα κονδύλια για το εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που έχει εκπονήσει ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Κων. Δαμαβολίτης, ο οποίος του απευθύνει την σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο βουλευτής -έχει αντικαταστήσει τον κ. Ν. Μαριά που εξελέγη ευρωβουλευτής- δηλώνει ότι «έφτασε η στιγμή της αναβίωσης του Κολοσσού», ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας και εισηγείται την κατασκευή του μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού σε συνδυασμό με τα τεχνικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα.

Όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους θεωρεί ότι μπορούν να αναζητηθούν στην Ε.Ε., στην UNESCO, σε διεθνείς οργανισμούς, σε Ιδρύματα Ελληνισμού, στην Ελληνική Πολιτεία και αλλού.

Προτείνει επίσης στον υπουργό Πολιτισμού την συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από προσωπικότητας διεθνούς κύρους με στόχο «την διαφάνεια των διαδικασιών και την διασφάλιση διεθνούς κύρους».