Οικονομικό Επιμελητήριο: Εκδοση εγκυκλίου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Αναφερόμενος στη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, ο κ. Κόλλιας τόνισε πως αυτή ικανοποιεί το αίτημα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για τακτοποίηση των μη εξυπηρετουμένων οφειλών τους και είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, σημείωσε πως με δεδομένο ότι για να τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση, προαπαιτείται η έκδοση της σχετικής εγκύκλιου, αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αρχίσουν άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση οι αιτήσεις υπαγωγής από τους οφειλέτες.

«Οποιαδήποτε χρονοτριβή θα διατηρήσει θολό το φορολογικό τοπίο πιέζοντας ακόμα περισσότερο τους φορολογούμενους και στερώντας από το δημόσιο πολύτιμα έσοδα» ανάφερε ο κ. Κόλλιας.

Η άμεση έκδοση της εγκυκλίου θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση που θα κρίνει και το ύψος της συμμετοχής στη ρύθμιση.

Λογιστές και φοροτέχνες θέλουν διευκρινίσεις για το πώς θα εντάσσονται οι ληξιπρόθεσμες και οι βεβαιωμένες οφειλές στη ρύθμιση, αλλά και το τι θα ισχύει στη περίπτωση φορολογουμένων που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης της «Νέας Αρχής» ή θέλουν στο μέλλον να κάνουν χρήση της «Πάγιας» ρύθμισης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk