Μιχαλολιάκος:Mήνυση εναντίον του εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού

Οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό ζήτησαν άδεια να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο εισαγγελέας φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε το αίτημα που διατύπωσαν, χθες, Τρίτη, οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος, ζητώντας να τους δοθεί άδεια για να συμμετάσχουν στην τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και φυσικά στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Αιτούντες ήταν ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και οι Ηλία Κασιδιάρης, Γιάννη Λαγός, Γιώργο Γερμενής, Χρήστο Παπάς και Νίκο Κούζηλος.

Σε ανάλογη κίνηση είχαν προχωρήσει οι -τότε τρεις- προφυλακισμένοι βουλευτές κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς τον κ. Ι. Στουρνάρα που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάρτιο αλλά και τότε είχε απορριφθεί.

Ο δικηγόρος του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου δήλωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση εναντίον της εισαγγελέως που απέρριψε το αίτημα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η μηνυτήρια αναφορά θα στρέφονταν κατά της αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά, επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Τρουπή, αλλά από τη ΧΑ διευκρινίστηκε ότι τελικά η μηνυτήρια αναφορά αρχηγού του κόμματος θα στέφεται κατά του εισαγγελέα Νικόλαου Ποιμενίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Αντωνιάδη, έλαβε εντολή από τον εντολέα του να υποβάλει στην εισαγγελική λειτουργό μηνυτήρια αναφορά για την απόφασή της, την οποία χαρακτηρίζει «νομικό ατόπημα» και «συνταγματική εκτροπή». Αναφέρει, επίσης, ο κ. Αντωνιάδης ότι το σύνολο των προφυλακισμένων βουλευτών θα προσφύγουν στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια και στο δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου έχει ως εξής:

«Ενεργώντας κατ´ εντολή του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικόλαου Μιχαλολιάκου, μετά το πρωτοφανές νομικό ατόπημα, την βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και τον άνευ προηγουμένου ωμό ευτελισμό της Δημοκρατίας και την ολοκληρωτική απαξίωση της λαϊκής εντολής, που προκλήθηκαν από την τριτοκοσμική απόρριψη του αιτήματος των εκλεγμένων Βουλευτών του τρίτου κόμματος της Ελληνικής Βουλής να παραστούν στη Βουλή στην ύψιστης σημασίας για τη Δημοκρατία συζήτηση και ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση, σας γνωστοποιηθώ ότι μου δόθηκε πάραυτα η εντολή για τη σύνταξη και υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά του Εισαγγελέα Ποιμενίδη που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη της εν λόγω συνταγματικής εκτροπής, καθώς και των αυτονόητων ηθικών αυτουργών στην εγκληματική αυτή ενεργειά της, και της ταυτόχρονης προσφυγής του συνόλου των παρανόμως προφυλακισμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού Βουλευτών στα αρμόδια Ελληνικά Πολιτικά Δικαστήρια και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk