• Αναζήτηση
 • Δεν θα διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές που συμμετείχαν στις εξεταστικές 2012-13 ή 2013-14

  Τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το θέμα των αιώνιων φοιτητών κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδος σύμφωνα με την οποία θα εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

  Τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το θέμα των αιώνιων φοιτητών κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδος σύμφωνα με την οποία θα εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Με την ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν πριν το έτος 2003 σε ΑΕΙ 4ετούς κύκλου σπουδών, πριν το 2001 σε ΑΕΙ 5ετούς κύκλου σπουδών και πριν το έτος 1999 σε ΑΕΙ 6ετούς κύκλου σπουδών, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φοίτησή τους μέχρι την 30.4.2015.

  Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Παιδείας, με την εξαίρεση αυτή η πολιτεία δίνει τη δυνατότητα σε όσους φοιτητές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και έχουν επιδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν το πτυχίο τους χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ. Έτσι, βάσει της τροπολογίας, όσοι φοιτητές οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ ή συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014. Οι εν λόγω φοιτητές δικαιούνται να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015.

  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να βελτιώσει την ρύθμιση περαιτέρω ώστε να προβλεφθεί ότι θα εξαιρούνται την διαγραφής και οι «αιώνιοι» φοιτητές εκείνοι οι οποίοι αρκεί να έχουν υποβάλλει στην Γραμματεία της Σχολής τους την σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εν λόγω εξεταστικές περιόδους, κάτι που φέρονται να έχουν ζητήσει οι Πρυτάνεις.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk