ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό μελανούρια, καθαρισμένα

αλάτι

περίπου 100 ml έ.π. ελαιόλαδο

5 ώριμες ντομάτες, κομμένες στα 4

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½ κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

½ κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα μας. Αλείφουμε τα ψάρια με λάδι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι . Τα τοποθετούμε στη σχάρα. Στην ίδια σχάρα τοποθετούμε αλατισμένες και τις ντομάτες.

Ψήνουμε τα ψάρια γυρίζοντάς τα δύο φορές, ώσπου να πάρουν χρώμα, για περίπου 10 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους) και τις ντομάτες, ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν αρκετά.

Οταν ψηθούν οι ντομάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη μαντζουράνα. Οταν είναι έτοιμα και τα ψάρια, τα τοποθετούμε επάνω από τις λιωμένες ντομάτες και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.