• Αναζήτηση
 • Παράταση μιας εβδομάδας για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων

  Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετατέθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα με την υποδομή υποδοχής των εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 με αποτέλεσμα να μην την έχει ακόμη ενεργοποιήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7 Ιουλίου, ήτοι μια εβδομάδα πριν την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.

  Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετατέθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα με την υποδομή υποδοχής των εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 με αποτέλεσμα να μην την έχει ακόμη ενεργοποιήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7 Ιουλίου, ήτοι μια εβδομάδα πριν την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.

  Πάντως, εάν και αυτό δεν καταστεί εφικτό εξετάζεται τρόπος να παραταθεί με νομοθετική ρύθμιση πέραν της καταληκτικής προθεσμίας της 14ης Ιουλίου η περίοδος κατάθεσης των διορθωτικών φορολογικών δηλώσεων , αλλά όχι αργότερα από την 31η Ιουλίου οπότε θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος για τις χρεωστικές δηλώσεις.

  Στην περίπτωση αυτή αν και θα έχει ολοκληρωθεί η εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων (14/7) οι τροποποιητικές δηλώσεις θα θεωρούνται «εμπρόθεσμες» για ένα πρόσθετο διάστημα δύο εβδομάδων.

  Σημειώνεται πως οι εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις δεν κατατίθενται πλέον στην εφορία και αναγκαστικά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν τις διορθώσεις στο έντυπο Ε1 μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk