• Αναζήτηση
 • Πέντε τραυματίες από εκρήξεις σε σταθμούς μετρό του Καΐρου

  Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε αριθμό σταθμών του μετρό στο Κάιρο, τραυματίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Πρόκειται για τις πρώτες βομβιστικές επιθέσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Αμπντελφατάχ Μόρσι.

  Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε αριθμό σταθμών του μετρό στο Κάιρο την Τετάρτη, τραυματίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

  Πρόκειται για τις πρώτες βομβιστικές επιθέσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Αμπντελφατάχ Σίσι.

  Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Οι υποψίες ωστόσο πέφτουν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στους οποίους οι αρχές είχαν επιρρίψει την ευθύνη σε προηγούμενες ανάλογες επιθέσεις.

  Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν το πρωί σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής.

  Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και λίγο αργότερα σημειώθηκαν οι δύο άλλες σε περιφερειακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.

  Αργότερα, αξιωματούχος μίλησε στο Reuters για πέμπτη έκρηξη, στην οποία τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk