Aντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί σε πόλη του Τέξας, καθώς ανακάλυψαν σε πρόχειρο τάφο τα οστά τουλάχιστον 52 ανθρώπων.

Η πόλη Φαλφούριας είναι γνωστή για τη μετακίνηση μεταναστών από το Μεξικό, ωστόσο, η έρευνα για την ταυτότητα των νεκρών είναι σε εξέλιξη.

‘Οπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, ομάδα φοιτητών του τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέιλορ συμμετέχει στις προσπάθειες για την εκταφή σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Τέξας και της Ινδιανάπολης.

Η συγκεκριμένη ομάδα εργάζεται από τις αρχές του 2013 σε μια προσπάθεια να εντοπίσει εκατοντάδες μετανάστες που έφυγαν από το Μεξικό και τα ίχνη τους χάθηκαν οριστικά, πιθανότατα γιατί έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 110 εκταφές.

Το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Χουάν Ινοχόσα, αλλά και ο Τέρι Κάναλς του ίδιου κόμματος ζητούν να ξεκινήσει έρευνα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εδώ έγινε έγκλημα και πρέπει να προστατέψουμε το σημείο, ώστε να μην καταστραφούν τα στοιχεία» δήλωσε ο Κάναλς.