Ιράκ: 57 νεκροί από επίθεση σε κονβόι μεταφοράς κρατουμένων

Τουλάχιστον πενήντα κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών εναντίον της αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονταν στην πόλη Χίλα, νοτίως της Βαγδάτης, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές. Άλλες αναφορές τοποθετούν ακόμη ψηλότερα τον αριθμό των θυμάτων.

Τουλάχιστον πενήντα κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών εναντίον της αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονταν στην πόλη Χίλα, νοτίως της Βαγδάτης, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Άλλες αναφορές στο BBC τοποθετούν στους 70 τον αριθμό των θυμάτων.

Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών που ακολούθησαν, 100 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, σύμφωνα με έναν αστυνομικό και ένα γιατρό της πόλης Χασιμίγια. Οι συνθήκες της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Είναι η δεύτερη επίθεση στην οποία σκοτώνονται κρατούμενοι, από τότε που άρχισε η μεγάλη επιχείρηση στις 9 Ιουνίου των σουνιτών ανταρτών, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του βορείου και του δυτικού Ιράκ.

Τουλάχιστον 44 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έφοδο σε φυλακή στη Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιγιάλα την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι είχε δηλώσει ότι οι φυλακισμένοι σκοτώθηκαν από αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ενώ άλλος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφάλειας καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk