Ως «συσκευασμένο ρύζι από το Πακιστάν» εμφανίζονταν τα τσουβάλια με την ηρωίνη και προορισμό το Βέλγιο, τα οποία,σύμφωνα με το Λιμενικό, μέσω του σταθμού Κερατσινίου στο λιμάνι του Πειραιά προορίζονταν για το Βέλγιο και άλλες αγορές της Ευρώπης. «Το Βήμα» αποκαλύπτει ολόκληρο το διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Πειραιά, στο οποίο καταγράφονται βήμα-βήμα οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση του καρτέλ ηρωίνης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Στην Υπηρεσία μας περιήλθαν πληροφορίες από αλλοδαπές αρχές δίωξης ναρκωτικών, αναφορικά με εισαγωγή, κατοχή, συσκευασία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης προερχόμενης από αλλοδαπές ασιατικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν) με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα το Βέλγιο μέσω Ελλάδας με εμπορευματοκιβώτια (containers) συσκευασμένα σε τσουβάλια, τα οποία αναγράφουν εξωτερικά «συσκευασμένο ρύζι από το Πακιστάν» στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Κερατσινίου του λιμένα του Πειραιά…»
Στη συνέχεια εξηγούν πώς άτομα τουρκικής υπηκοότητας, που είχαν λάβει και τη βελγική υπηκοότητα, συνεργάζονταν με Έλληνες κατοίκους σε σπίτι στη Φιλοθέη, όπου έπειτα από παρακολούθηση οι αρχές εντόπισαν ένα μαύρο τζιπ Μερσεντές να κάνει δρομολόγιο σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία και η απόκρυψη των ποσοτήτων ηρωίνης σε σάκους από μαρμαρόσκονη προκειμένου να μεταφερθούν έτσι στο εξωτερικό.
Περιγράφουν επίσης λεπτομερώς πώς δύο άτομα, άγνωστα προς το παρόν, μπήκαν στην έπαυλη στις 7 το βράδυ, βγήκαν από το σπίτι της Φιλοθέης στις 8 και το πάρκαραν σε καφετέρια, όπου το παρέλαβαν οι Sevimli και Alkasan και το οδήγησαν στην αποθήκη στο Κορωπί.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, εντοπίστηκαν οι σάκοι με μαρμαρόσκονη όπου ανακατεύονταν οι σακούλες με ηρωίνη, καθώς και μηχανισμοί ιεροκόλλησης και εικάζεται ότι θα μεταφέρονταν στο Βέλγιο. Εντοπίστηκαν επίσης όπλα και γεμιστήρα με σφαίρες. Έρευνα έγινε και στο σπίτι του Ευθύμιου Γιαννουσάκη στη Βούλα και στο σπίτι του Sevilmi στη Σαρωνίδα, όπου κατασχέθηκαν μετρητά και έγγραφα.
Ο Αλβανός Σταύρος Λάγιος, ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία, «είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση» σύμφωνα με το διαβιβαστικό. Είναι αυτός που άνοιξε την πόρτα στη βίλα της Φιλοθέης να παραλάβει την ηρωίνη, ενώ είναι εκείνος στον οποίον έστειλε μήνυμα ο ανήλικος.