Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Com) απέρριψε την προσφυγή της ΔΕΗ κατά της απόφασης της διαιτησίας, η οποία είχε ορίσει ότι η ΔΕΗ πρέπει να πωλεί στο Αλουμίνιο της Ελλάδος ηλεκτρικό ρεύμα προς 40,7 ευρώ τη μεγαβατώρα.
Η απόφαση ελήφθη τον Οκτώβριο του 2013 και η ΔΕΗ προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2 μήνες μετά υποστηρίζοντας ότι η παραπάνω απόφαση συνιστά κρατική ενίσχυση αφού υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πωλεί ρεύμα σε τιμές κάτω του κόστους.
H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας ως αβάσιμη την καταγγελία της ΔΕΗ, καθώς κατέληξε πως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει από πουθενά ότι η τιμή στην οποία κατέληξε η διαιτησία, υποκρύπτει κρατική επιδότηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της διαιτησίας προβλέπεται από το νόμο 4001 και οργανώνεται από τη ΡΑΕ με την εθελοντική συμμετοχή εκ μέρους των μερών που προσφεύγουν σε αυτή.