Στους δρόμους με τα ταξί τους βγαίνουν οι επαγγελματίες οδηγοί σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Μιλάνο και άλλες πόλεις αντιδρώντας στην ηλεκτρονική εφαρμογή Uber, ένα application που διαμεσολαβεί για υπηρεσίες μετακίνησης αλλά κατά τους οδηγούς ταξί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

Οι οδηγοί ταξί θα προχωρήσουν στη διάρκεια της Τετάρτης σε κινητοποιήσεις είτε με αποκλεισμούς είτε με πολύ αργή κίνηση στο κέντρο των πόλεων.

Στο Λονδίνο, το επίκεντρο θα είναι η Πλατεία Τραφάλγκαρ: Οι διοργανωτές κινητοποίησης περιμένουν μέχρι και 12.000 ταξί να οδηγήσουν σε παράλυση τους δρόμους της γύρω περιοχής. Στο Βερολίνο, περίπου 1.000 οδηγοί αναμένεται να δώσουν το «παρών» σε ανάλογη κινητοποίηση.

Οι απεργοί που κατεβάζουν σημαία στο Μιλάνο υπολογίζονται σε 5.000 ενώ ανάλογης έκτασης αναμένεται η κινητοποίηση και στη Μαδρίτη. Στο Παρίσι, περίπου 3.000 οδηγοί ταξί αναμένεται να περικυκλώσουν τα δύο αεροδρόμια της πόλης ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε μικρότερες ευρωπαϊκές πόλεις, από το Αμβούργο μέχρι τη Λισσαβόνα.