Γιος ενός σκηνοθέτη του Χόλιγουντ που έπασχε από ψυχικά προβλήματα ήταν ο δράστης του πολύνεκρου μακελειού σε πανεπιστημιούπολη της Καλιφόρνια. Ο 22χρονος Έλιοτ Ρότζερ φαίνεται να αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε έξι άτομα.

Η Αστυνομία βρήκε στο αυτοκίνητό του τρία όπλα των 9 χιλιοστών τα οποία ο Ρότζερ είχε αγοράσει νόμιμα, καθώς και περισσότερες από 400 σφαίρες.

Ο πατέρας του, ο Πίτερ Ρότζερ, είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στη σκηνοθεσία της επιτυχημένης ταινίας Hunger Games (2012).

Η αστυνομία εξετάζει ένα βίντεο που ο νεαρός είχε αναρτήσει στο YouTube με τίτλο Τιμωρία, όπου ο Ρότζερ καθισμένος στο τιμόνι του αυτοκινήτου βιντεοσκοπεί τον εαυτό του και μιλά επί 7 λεπτά για τη μοναξιά του, το μίσος του για τον κόσμο και την πικρία του επειδή τον απορρίπτουν οι γυναίκες.

«Είναι προφανώς το έργο ενός τρελού» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο σερίφης Μπιλ Μπράουν, προσθέτοντας πως είναι «πολύ, πολύ προφανές ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική διαταραχή».

Ο σερίφης Μπράουν είπε πως η υπηρεσία του είχε έρθει τρεις φορές σε επαφή με τον Ρότζερ πριν από τους φόνους.

Μία από τις φορές αυτές ήταν τον περασμένο μήνα, όταν ένα μέλος της οικογένειας του νεαρού ζήτησε από την αστυνομία να ελέγξει αν ο νεαρός είναι καλά. Αστυνομικοί μίλησαν με τον Ρότζερ, αλλά η συμπεριφορά του απέναντί τους ήταν ευγενική και δεν ανέλαβαν περαιτέρω δράση, είπε ο Μπράουν.

Ο σερίφης περιέγραψε πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Ο δράστης «μαχαίρωσε επανειλημμένα» τρεις άνδρες στο διαμέρισμά του πριν βγει με ένα πυροβόλο όπλο.

Μόλις βρέθηκε έξω, έβαλε στόχο τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στο δρόμο, σκοτώνοντας δύο από αυτές, ηλικίας 19 και 22 ετών.

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και βρήκε το επόμενο θύμα του, έναν 20χρονο φοιτητή, τον Κρίστοφερ Μαρτίνες, τον οποίο σκότωσε.

Η αστυνομία άρχισε τότε καταδίωξη του Έλιοτ Ρότζερ, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί εναντίον περαστικών. Καθώς τραυματίσθηκε και ο ίδιος στο μηρό από σφαίρα αστυνομικού, χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν ποδηλάτη, ο οποίος βρέθηκε στο καπό του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας του Ρότζερ, ο νεαρός, ο οποίος έπασχε από μια οξεία μορφή του συνδρόμου Άσπεργκερ, παρακολουθούνταν από πολλούς ειδικούς.

Ο δικηγόρος, ο Άλαν Σίφμαν, πρόσθεσε πως η οικογένεια του ύποπτου ως δράστη είναι «συντετριμμένη» και απευθύνει «τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς όλες τις οικογένειες των θυμάτων».