«Όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική του ομιλία στο Μιλάνο, έξω από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου Στατάλε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τόσο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με την Ευρωπαϊκή Αριστερά ζήτησε «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αττική και στον δήμο της Αθήνας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν θα επισκεφθεί το Τορίνο, για ανοικτή ομιλία έξω από το Πανεπιστήμιο.

Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική περίοδο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.