Φάκελος που περιείχε τρεις σφαίρες των 7,62 χιλιοστών (από Καλάσνικοφ) και απειλητικό σημείωμα απεστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χωρίς να αναγράφεται ως παραλήπτης συγκεκριμένος δικαστικός.

Ο φάκελος εξ αρχής κρίθηκε ύποπτος και ενημερώθηκαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μετέβη στον Άρειο Πάγο όπου «ακτινογράφησε» τον φάκελο και έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι περιείχε τις σφαίρες και το χειρόγραφο σημείωμα που ήταν ανυπόγραφο. Αποστολέας εμφανίζεται κάποιος με το επώνυμο «Αλεπουδέλης» (σ.σ. ίσως είναι συμπτωματικό, αλλά αυτό ήταν το πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη).

Το σημείωμα, έκτασης περίπου μισής σελίδας, ήταν χειρόγραφο με μία-δύο διορθώσεις στην ορθογραφία. Αναφέρει ασαφείς προειδοποιήσεις και απειλές για «όσους δικαστές, υπουργούς, κ.λπ. έχουν εμπλακεί σε προφυλακίσεις τους» και «δίνεται περιθώριο 20 μηνών να αλλάξουν την απόφασή τους προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες», χωρίς παράλληλα να μνημονεύεται οποιαδήποτε υπόθεση.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείωμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «όποιος πήρε μέρος σε αυτή τη βρωμιά, υπουργός, εισαγγελέας, ανακριτής έχει 15 ημέρες προθεσμία να επανορθώσει (προφυλακίσεις και αποφυλακίσεις). Αν δεν γίνει αυτό, σε 20 μήνες θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Η καθυστέρηση οφείλεται στον εντοπισμό των στόχων. Αυτά τα πραγματάκια θα έρθουν από μακριά… Δεν υπάρχει ασφάλεια από κανέναν, η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες».

«Σιγά, μας τρομάξατε» είναι η αντίδραση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, «δεν φοβόμαστε κανένα, θα συνεχίσουμε τις έρευνες».

Ο Άρειος Πάγος έδωσε το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση στην ανακριτική διαδικασία, καθώς η υπόθεση, που άνοιξε με τη δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα και συνεχίστηκε με πληθώρα άλλων αιματηρών περιστατικών, δεν έχει φτάσει στο ακροατήριο για να εκδικαστεί.

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής η οργάνωση καταγγέλει και «καταδικάζει την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελο στον Άρειο Πάγο».