Ραντεβού την Τρίτη έδωσαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και εκπροσώπους των παρόχων υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ. Η προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρέοδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, είπε: «Επιμένουμε να ζητούμε μετ’ επιτάσεως από τον κ. υπουργό Υγείας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων και των ασθενών στην περίθαλψη, αλλά και η οικονομική βιωσιμότηταόλων των παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα στηρίξει με όλα τα μέσα, την από κοινού απόφαση των φορέων».

Παραμένει πάντως σε εκκρεμότητα το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα περίπου 2.500 εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα είχαν αποφασίσει να διακόψουν τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών, αντιδρώντας στο πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις που θέτει το υπουργείο Υγείας.

Απέναντι σε αυτό ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι όσα διαγνωστικά κέντρα δεν λειτουργήσουν, «δεν θα είναι συμβεβλημένα ούτε τώρα, ούτε στον αιώνα τον άπαντα», ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους ασφαλισμένους να πάνε για εξετάσεις μετά τις 12:00 το μεσημέρι επισημαίνοντας ότι το υπουργείο θα ζητήσει εγγράφως σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν αν θα λειτουργήσουν ή όχι.