Στην δίνη των αντιφάσεων και των προσπαθειών «διόρθωσης» δηλώσεων στελεχών του, βρίσκεται παγιδευμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία προς την διπλή εκλογική αναμέτρηση των προσεχών εβδομάδων.

Ετσι, έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Μαν. Γλέζου περί ενδεχόμενου «αναγκαστικού δανεισμού» για κάποια εισοδήματα, την σύγκρουση που ξέσπασε με την ΝΔ και την κάλυψη που επιχείρησε να παράσχει η Κουμουνδούρου στο ιστορικό στέλεχος, ο συνυποψήφιός του στο ευρωψηφοδέλτιο κ. Δ. Παπαδημούλης, στην ουσία «άδειασε» το πρωί της Δευτέρας τον άτυπο επικεφαλής των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι την Δευτέρα το πρωί, ο κ. Παπαδημούλης, ένας εκ των ένθερμων ευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δίκαιη φορολογία, δεν υπάρχει ο όρος «αναγκαστικός δανεισμός»».

Με την φράση αυτή και στην προσπάθεια μετριασμού των εντυπώσεων, το σκηνικό για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς παραμένει ασαφές ποιες ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση μελετά και είναι διατεθειμένο να θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Κατά τον κ. Παπαδημούλη «στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα από τα υψηλά εισοδήματα που δεν πληρώνουν φόρους να πάρουμε αρκετά χρήματα έτσι ώστε και ο μικρός και ο μεσαίος που υπερφορολογείται να ελαφρυνθεί και να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας «διόρθωσης» των δηλώσεων του κ. Γλέζου, ο κ. Παπαδημούλης επιχείρησε να στραφεί κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «αντί να ψηφίσουν ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα και να ξοδέψουν κάποια χρήματα για εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονη τεχνολογία, ψηφίζουν πάνω από δέκα φορολογικά νομοσχέδια το χρόνο και βγάζουν χίλιες ερμηνευτικές εγκυκλίους κάθε φορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση, γραφειοκρατία και να μη γίνεται τελικά σωστή δουλειά», ενώ συμπλήρωσε: «τις προάλλες, επειδή δεν έβγαλαν τις εγκυκλίους που έπρεπε, οι τράπεζες πήραν από τους λογαριασμούς το 500ευρω του κοινωνικού μερίσματος. Για αυτήν την αθλιότητα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;».