Στην Ελλάδα αρκετοί «δούλεψαν» για την ενίσχυση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στο «Στρογγυλό Τραπέζι» που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με θέμα «Κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη» με αφορμή την επέτειο της 9ης Μαΐου.

Όπως τόνισε πολλοί καλλιέργησαν «το μίσος εναντίον του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και της συλλογικής πολιτικής και συνδικαλιστικής οργάνωσης και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική» και έστησαν «πολιτικούς «διαύλους» με το φασιστικό μόρφωμα υποσχόμενοι μέχρι και κυβερνητικά έδρανα, την ώρα μάλιστα που καλλιεργούσαν την απαράδεκτη «θεωρία των δύο άκρων»».

Επισήμανε ότι τώρα ακολουθείται από το σύστημα πολιτική «κλαδέματος» της Χρυσής Αυγής, αλλά όχι ουσιαστικής αντιμετώπισής της και υπογράμμισε ότι «το αστικό πολιτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται για το «ξερίζωμα», αλλά για τον «καλλωπισμό» και εξωραϊσμό αυτού του μορφώματος και δεν αποκλείει την προσεχή αξιοποίησή του σε βάρος του εργατικού- λαϊκού κινήματος».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης δήθεν της αστικής δημοκρατίας, του καπιταλιστικού συστήματος που τη γεννά, αλλά από τη Λαϊκή Συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, από ένα λαϊκό κίνημα, που θα αμφισβητεί και θα αντιπαρατίθεται με την στρατηγική των μονοπωλίων».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ διδάσκεται και προετοιμάζεται να παλεύει σε όλες τις συνθήκες και έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου τοπικών, περιφερειακών ή και γενικευμένου πολέμου, τονίζοντας ότι «σε συνθήκες προετοιμασίας πολέμων και γενικά ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της παίρνουν μέτρα κατά του εργατικού κινήματος, αξιοποιούν και τα εθνικιστικά- φασιστικά κόμματα, μπορούν να επιδιώξουν την επιβολή κατασταλτικών μέτρων σε βάρος του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος».

Είπε ότι στις εκλογές πρέπει να υπάρξει σαφής καταδίκη της ΕΕ και για τη στήριξη που παρείχε στην αντιδραστική εξέλιξη στην Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στη σταθερότητα που επικαλείται η κυβέρνηση ΝΔ- ΠαΣοΚ είπε ότι «είναι η συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Αναφορικά δε με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ» που διατυπώνει η Κουμουνδούρου, «υπονοώντας ότι χωρίς να θιχτούν ΕΕ και κεφάλαιο, δηλαδή χωρίς να θιχτεί ο δρόμος εξέλιξης των πραγμάτων που μας έφερε έως εδώ, ότι δήθεν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη «σωτηρία» έχει σαφή πρόθεση να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους μέσα στην ΕΕ, μέσα στα αντιδραστικά πλαίσια μιας κοινωνίας που στηρίζεται στον Μινώταυρο του κέρδους».

«Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι σάρκα από τη σάρκα τής καπιταλιστικής σαπίλας, που δεν μπορεί να καλυφτεί με το «μακιγιάζ» που προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ζήτημα αλλαγής συσχετισμού στο εσωτερικό της» είπε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι και με την εκλογή Ολάντ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και πάλι σπείρει αυταπάτες.

«Ο μόνος δρόμος είναι η ενδυνάμωση της πάλης ενάντια στην ΕΕ, για την αποδέσμευση απ’ αυτήν, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου, με εργατική λαϊκή εξουσία»
είπε ο κ. Κουτσούμπας καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ.