Διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο, θα υπογράψει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της χώρας, την Τετάρτη 14 Μαΐου, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία θα μεταβεί στην Αυστραλία στις 11 Μαΐου.

Σκοπός της συμφωνίας, την οποία θα συνυπογράψει ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Σκοτ Μόρισον, είναι η ενδυνάμωση των δεσμών και η προώθηση της κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την παραμονή της η υπουργός θα έχει συναντήσεις με την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Βουλής κυρία Christine Fyffe, τον πρόεδρο της Γερουσίας κ. Bruce Atkinson, ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, τον αντιπρόεδρο της Πολιτειακής Κυβέρνησης Νότιας Ουαλίας, αρμόδιο για θέματα τουρισμού και τη δήμαρχο του Σίδνευ κυρία Clover Moore.
Ακόμη θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, ενώ θα έχει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.