Μια νέα πατέντα η οποία παραπέμπει στη δημιουργία ενός Windows watch κατατέθηκε από τη Microsoft. Σύμφωνα με φήμες, τα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού αποκαλύπτουν ένα «έξυπνο» ρολόι το οποίο θα μπορούσε σε ρόλο ηλεκτρονικού «προπονητή» να συνοδεύει τον χρήστη κατά την άθληση, ενώ προσφέρει – μεταξύ άλλων – δυνατότητες τηλεφωνικής κλήσης και αποστολής γραπτών μηνυμάτων.

Το κεντρικό μέρος του ρολογιού, μάλιστα, φαίνεται να είναι αποσπώμενο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να αφαιρείται από το λουράκι και να φορτίζεται εύκολα, πιθανότατα με τη βοήθεια μιας βάσης φόρτισης.

Η φημολογία φουντώνει…

Για την ώρα, η Microsoft δεν έχει προβεί σε επιβεβαίωση των όσων κυκλοφορούν στα ΜΜΕ. Προηγούμενες φήμες έκαναν λόγο για μια «φορετή» συσκευή υπό μορφή ρολογιού, η οποία θα τρέχει Windows 8.

Αναλυτές πιστεύουν ότι το πρότζεκτ ενδεχομένως να έχει περάσει στα χέρια του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Nokia, Στήβεν Ιλοπ, ο οποίος μετά τον «γάμο» των δύο εταιρειών, ανέλαβε το τμήμα των συσκευών της Microsoft.

Η κυκλοφορία ενός smartwatch με Windows περιβάλλον, θα μπορούσε να βάλει τον αμερικανικό κολοσσό για τα καλά στον «χορό» των φορετών γκάτζετ, απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους που μετρούν ήδη τις πωλήσεις των συσκευών τους.

O Μπιλ Γκέιτς στην παρουσίαση του SPOT

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Microsoft ήταν η πρώτη εταιρεία που το 2004 παρουσίασε τις δυνατότητες ενός «έξυπνου» ρολογιού για το καταναλωτικό κοινό. Το λεγόμενο SPOT (Smart Personal Objects Technology), που είχε παρουσιάσει μάλιστα τότε ο Μπιλ Γκέιτς, «επικοινωνούσε» με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με τη βοήθεια ραδιοκυμάτων. Ωστόσο δύο χρόνια αργότερα, τα σχέδια ναυάγησαν για να τερματιστούν το 2008.