Υψηλότερο του αναμενόμενου ήταν το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναγνώρισε σήμερα Πέμπτη τα μεγάλα βήματα προόδου της Ελλάδας.

«Η εξέλιξη με το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν καλύτερη του αναμενόμενου» επισήμανε ο Σόιμπλε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Europaforum που διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR), στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε σχόλιο σχετικά με τη μέθοδο υπολογισμού του πλεονάσματος, τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί το πρώτο βήμα.

«Πρέπει να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι η Ευρώπη στο σύνολό της βρίσκεται στο σωστό δρόμο, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες ο Γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα σημειώνοντας πως στην ουσία πρόκειται για «τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα» και η άποψή του έχει προβληθεί εκτενώς στον γερμανικό Τύπο.