Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τη Ρουαγιάλ για τους σιδηροδρόμους

Συνάντηση με την υπουργό Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα έχει την Τετάρτη στο Παρίσι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η σιδηροδρομική πολιτική της Ευρώπης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Γαλλίδας υπουργού Οικολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης και ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του Έλληνα υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, που έγινε στο Παρίσι στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία «ολοκλήρωσε δύο σημαντικά ζητήματα:

1. Το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο για την πολιτική σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και

2. Το πρόγραμμα SHIFT2RAIL το οποίο ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και που μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ιδιώτες επιχειρηματίες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με ελέγχους των φορτηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθούν κοινοί μηχανισμοί για την πάταξη της εκτεταμένης ανομίας στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη και να διαφυλαχθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Επίσης συμφωνήθηκε να γίνουν προτάσεις από κοινού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα τρένα και σε εγκαταστάσεις των σιδηροδρομικών φορέων, ένα πρόγραμμα το οποίο ήδη εν μέρει υλοποιεί η Ελλάδα μέσω της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk