Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής από λιμενικούς σε φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού εντοπίσθηκε από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης φορτηγό πλοίο που έφερε όνομα «DIALA», σημαίας SaoTome, με 6μελές πλήρωμα (όλοι αλλοδαποί) και έμφορτο με μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Το πλοίο, κατά δήλωση του πλοιάρχου, είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη.
Κατόπιν συνεννόησης που θα ακολουθήσει με τον αρμόδιο εισαγγελέα, το πλοίο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο για να γίνει καταμέτρηση του φορτίου.
Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του πλοίου συμμετείχαν πλωτές και χερσαίες δυνάμεις του Λιμενικού, καθώς και εναέριο μέσο.
Η επιχείρηση έγινε υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού «στο πλαίσιο των εντολών του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και του περιορισμού της διαφυγής εσόδων από το λαθρεμπόριο».