Κρέπες µε λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ (για 4 κρέπες)

Για τις κρέπες

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισµένο

½ κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι {{{ moto }}}

120 ml φρέσκο γάλα

2 µεγάλα αβγά

1 ½ κ.σ. βούτυρο, λιωµένο + 1 κ.γ. (για τηγάνισµα)

Για τη γέµιση

8 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, χτυπηµένο στο multi ή σουρωτή µυζήθρα κουρούπας

1 µελιτζάνα, ψηµένη και ψιλοκοµµένη

1 πιπεριά, πράσινη ή κόκκινη, ψηµένη και ψιλοκοµµένη

2-3 λευκά µανιτάρια, ψηµένα και ψιλοκοµµένα

1 κρεµµύδι, ψηµένο και ψιλοκοµµένο

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουµε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο µπλέντερ και τα χτυπάµε για περίπου µισό λεπτό, µέχρι να σχηµατιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια. Αφήνουµε το µείγµα να «κάτσει», περίπου για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουµε σε ένα µέτριο αντικολλητικό τηγάνι ½ κ.γ. βούτυρο και απλώνουµε 1/3 φλ. από το µείγµα. Κουνάµε κυκλικά το σκεύος, ώστε το µείγµα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια, και το αφήνουµε να ψηθεί για περίπου 2-3 λεπτά. Ξεκολλάµε τις άκρες µε µια σπάτουλα, γυρνάµε από την άλλη πλευρά και ψήνουµε την κρέπα για 1 ακόµη λεπτό. Επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µε το υπόλοιπο µείγµα, βουτυρώνοντας το τηγάνι ανά 2 κρέπες.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουµε ένα ταψί µε λαδόκολλα, τοποθετούµε επάνω τις κρέπες και απλώνουµε από 2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί και ½ φλ. ψιλοκοµµένα λαχανικά στην καθεµιά. Αλατοπιπερώνουµε και διπλώνουµε τις κρέπες πιάνοντας δύο πλευρές. Ψήνουµε για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουµε.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk