Φωτογραφία 1

Στην πασαρέλα: Πηγή έμπνευσης για τον Marc Jacobs αυτήν τη φορά ήταν η χρονιά 1982 με τις ταινίες Τούτσι και E.T. Πολύχρωμα μαντίλια δεμένα σαν τιρμπάν στο κεφάλι των μοντέλων απέδειξαν ότι ο σχεδιαστής ξέρει να παίζει με τις αναφορές.

Στη βόλτα: Αφού στηρίξουμε τα μαλλιά σε ατημέλητο κότσο, τυλίγουμε ένα πολύχρωμο μαντίλι στο κεφάλι, γυρνώντας το δύο φορές για έξτρα όγκο, και στη συνέχεια βγάζουμε τυχαία κάποιες τούφες.

Φωτογραφία 2

Στην πασαρέλα: Σαν μια σύγχρονη εκδοχή της Φρίντα Κάλο περπάτησαν τα μοντέλα στον οίκο Misha Nonoo. Τα μαλλιά τους ήταν πλεγμένα σε χαλαρές πλεξούδες στερεωμένες στην κορυφή του κεφαλιού με τα μαντίλια να περνούν ανάμεσά τους.

Στη βόλτα: Χωρίζουμε τα μαλλιά στη μέση, δημιουργούμε δύο κλασικές πλεξούδες μπλέκοντας ένα λεπτό μαντίλι μαζί με τις τούφες των μαλλιών και τις σηκώνουμε ψηλά στην κορυφή δένοντας τις άκρες από τα μαντίλια για να τις στερεώσουμε.

Φωτογραφία 3

Στην πασαρέλα: Πρόσκληση σε απογευματινό κοκτέιλ πάρτι στην παραλία ήταντο θέμα για τον οίκο Luisa Beccaria. Τα μοντέλα είχαν ελαφρώς σπαστά μαλλιά με μαντίλια δεμένα σαν φιόγκους να ολοκληρώνουν τη ρομαντική και χαλαρή διάθεση.

Στη βόλτα: Αφού δημιουργήσουμε χαλαρούς κυματισμούς στα μαλλιά, τα στερεώνουμε πίσω από τα αυτιά και περνάμε ένα μεγάλο μαντίλι σε όλο το πάνω μέρος του κεφαλιού δένοντας το μπροστά σε ένα μεγάλο φιόγκο.

Φωτογραφία 4

Στην πασαρέλα: Η Σικελία ήταν το κεντρικό θέμα για τους Ιταλούς Dolce & Gabbana. Τα μαλλιά των μοντέλων ήταν πιασμένα σε ψηλούς κότσους και μαντίλια σε 79 διαφορετικά prints στόλιζαν τα χτενίσματα.

Στη βόλτα: Πιάνουμε τα μαλλιά σε έναν απλό κότσο ψηλά στο κεφάλι και δένουμε ένα εμπριμέ μεταξωτό μαντίλι δημιουργώντας χαμηλά στον αυχένα έναν κόμπο ενώ αφήνουμε χαλαρές τις άκρες του.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου.

Φωτο: studio ΔΟΛ, imaxtree.com.


*Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό