Μακαρόνια με…έμπνευση

Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ελικόπτερα, σπίτια, πλοία φτιαγμένα από λαζάνια, σπαγκέτι, πέννες και ριγκατόνι περιλαμβάνει η ευφάνταστη συλλογή γλυπτών του Sergei Pakhomov.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα προέκυψε συμπτωματικά καθώς ο Pakhomov, διαφημιστής στο επάγγελμα, μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέση με την τέχνη. «Εξι χρόνια πριν μου ζητήθηκε να οργανώσω μια διαφημιστική καμπάνια για την εταιρία ζυμαρικών Krasnokamsk. Ετσι μου ήρθε αυτή η ιδέα.» λέει ο ίδιος. «Η διαφημιστική καμπάνια δεν έγινε ποτέ, η ιδέα όμως έμεινε στο μυαλό μου και αποφάσισα να την υλοποιήσω μόνος» συμπληρώνει.
Ο Pakhomov εμπνέεται από την καθημερινότητα και δίνει σημασία στις λεπτομέρειες ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό πιο αληθοφανές. Τις περισσότερες φορές δεν περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση των δημιουργιών του αλλά φροντίζει να τους δώσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στα οχήματα για παράδειγμα οι πόρτες ανοίγουν, το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια ενώ οι ρόδες τους επιτρέπουν να κινούνται κανονικά. Πολύτιμοι βοηθοί σε αυτή τη διαδικασία είναι τα πολλά και διαφορετικά είδη ζυμαρικών που χρησιμοποιεί καθώς η ποικιλομορφία των σχημάτων τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
Συνολικά έχει δημιουργήσει 20 έργα τα οποία έχει τοποθετήσει σε ένα ειδικό χώρο του σπιτιού του. «Το στήσιμο ενός έργου μπορεί να πάρει 20 ακόμα και 30 ώρες. Έχω φτιάξει έναν ειδικό χώρο για τα έργα μου καθώς χρειάζονται ορισμένη θερμοκρασία και υγρασία για να διατηρηθούν.» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk