Κ. Χατζηδάκης: 10 μεταρρυθμίσεις εντός των χρονοδιαγραμμάτων

Τη δέσμευσή του για την υλοποίηση των 10 κρίσιμων και αναγκαίων – όπως είπε – για την επανεκκίνηση της οικονομίας μεταρρυθμίσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σε συνάντηση με τους Συντονιστές Έργου του ΥΠΑΝ που έχουν αναλάβει την ευθύνη της επιτάχυνσης της εφαρμογής των εν λόγω μεταρρυθμίσεων.

«Έχουμε ορίσει συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα για τις μεταρρυθμίσεις και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αυτές τις αλλαγές μία προς μία, μέσα στους χρόνους που έχουμε θέσει. Είναι μια κρίσιμη μάχη. Είναι μια μάχη για την Ελλάδα. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Είναι η μάχη της γενιάς μας και την μάχη αυτή πρέπει να την κερδίσουμε όχι με λόγια, αλλά με έργα», είπε ο Κ.Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, με τους Συντονιστές Έργου του υπουργείου που έχουν αναλάβει την ευθύνη της επιτάχυνσης της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Οι υποχρεώσεις της χώρας δεν είναι μόνο οι περικοπές και τα άλλα δυσάρεστα μέτρα τα οποία απαιτούνται από την τρόικα, αλλά και μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει εδώ και καιρό από μόνοι μας. Εκεί δίνουμε έμφαση στο υπουργείο Ανάπτυξης» επισήμανε ακόμη ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Παρουσιάσαμε 10 τέτοιες συγκεκριμένες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ορίστηκαν αντίστοιχοι συντονιστές που θα παρακολουθούν την εξέλιξη τους».

Οι συντονιστές έργου

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα και οι τομείς μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει να συντονίσουν, αντίστοιχα, έχουν ως εξής:

Δημόσιες Συμβάσεις & Προμήθειες: Θανάσης Σκορδάς, Υφυπουργός ΥΠΑΝΥΠ.

Νέος Νόμος για τις Επενδύσεις: Πέτρος Σελέκος, Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Απλούστευση Αδειοδοτήσεων: Σπύρος Ευσταθόπουλος, Γ.Γ Βιομηχανίας.

Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO: Νίκος Σταθόπουλος, Γ.Γ. Μεταφορών.

Αναθεώρηση ΕΣΠΑ: Γιώργος Γιαννούσης, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ).

Απλοποίηση Διαδικασιών: Χάρης Κυριαζής, Σύμβουλος Υπουργού

181 έργα προτεραιότητας: Ελένη Γιώτη, Στέλεχος ΜΟΔ.

Διαδικασίες Εξαγωγών: Γρηγόρης Δημητριάδης, Σύμβουλος Υπουργού.

Άρση Ρυθμιστικών Εμποδίων-Ανταγωνισμός: Γιάννος Μπενόπουλος, Επιχειρηματίας -τ. Γ.Γ. Εμπορίου.

Περιφερειακά Αεροδρόμια-Ρυθμιστικό Πλαίσιο Αερομεταφορών: Πύρρος Παπαδημητρίου, Αν. Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων- τ. Διευθύνων Σύμβουλος Ολυμπιακής.

Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές-Απελευθέρωση Αγοράς: Στάθης Σταθόπουλος, Σύμβουλος Υπουργού.

Επίσης, έχει ήδη οριστεί ο Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Γενικός συντονιστής της προσπάθειας και της επίβλεψης των χρονοδιαγραμμάτων είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σεραφείμ Τσόκας και την επαφή με τα αντίστοιχα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και με την Ομάδας Δράσης (Task Force) θα έχει η σύμβουλος του υπουργού, Βίκυ Λοΐζου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk