Χρ. Ζαχόπουλος: Μου έστειλαν την Τσέκου για να πλήξουν τον Καραμανλή

Την εκτίμησή του ότι δεν ήθελαν να πλήξουν τον ίδιο αλλά την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος καταθέτοντας στη δίκη με βασική κατηγορούμενη την άλλοτε γραμματέα του και ερωτική του σύντροφο Εύη Τσέκου

Την εκτίμησή του ότι δεν ήθελαν να πλήξουν τον ίδιο αλλά την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος καταθέτοντας στη δίκη με βασική κατηγορούμενη την άλλοτε γραμματέα του και ερωτική του σύντροφο Εύη Τσέκου.

Ο κ. Ζαχόπουλος, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, ο οποίος επιχείρησε να αυτοκτονήσει το 2007, υποστήριξε πως η Εύη Τσέκου του ζητούσε 200.000 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσει το περιβόητο ροζ DVD με τις προσωπικές τους στιγμές και απαιτούσε επίσης να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

«Είχα πάρει την απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση Καραμανλή. Έκλεισα τα μάτια μου και πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγνώμη», υποστήριξε για το παρολίγον απονενοημένο του διάβημα ο κ. Ζαχόπουλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα, αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. Εκτιμώ πως η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν».

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο κάθεται εκτός της Εύης Τσέκου και ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ενώ οι επίσης κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και Γιάννης Μακρυγιάννης εκπροσωπούνται στη δίκη από τους συνηγόρους τους. Το δικαστήριο διέκοψε και η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk