«Οχι» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συνάντηση με Τσίπρα

Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε ανακοινώσεις τους απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλ.Τσίπρα, στην παρούσα φάση, επισημαίνοντας ότι ως συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ επισημαίνεται πως «ως εκ τούτου παρέλκει η συμμετοχή της σε συγκέντρωση που κάλεσε ο εντολοδόχος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α.Τσίπρας ‘για να συζητήσει τους προγραμματικούς στόχους της νέας κυβέρνησης’».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ασφαλώς εάν και εφόσον η νέα αυτή κυβέρνηση σχηματισθεί, η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της προκειμένου να θέσει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων που είναι τα πρώτα και μεγάλα θύματα των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών πολιτικών που κατ’επιταγή και των δανειστών ασκούνται στη χώρα μας καθώς και γενικότερα τα προβλήματα της χώρας και της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Σε ανάλογο ύφος είναι και η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Όπως επισημαίνεται, «η ΑΔΕΔΥ είχε ζητήσει προεκλογικά και είχε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία και κατέθεσε τις προτάσεις της, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους».

«Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας με τη σειρά της πως «είναι διατεθειμένη, ευθύς μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας».

Αρνητικά απάντησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), επισημαίνοντας και αυτή ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί στην Αλ.Τσίπρα προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τα πολιτικά κόμματα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η ΔΟΕ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία