Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NOVA ΣΠΟΡ FM», ο άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Ντέμης Νικολαΐδης κάλεσε τους μετόχους της ΠΑΕ (ενεργούς και μη), δίχως να εξαιρεί τον εαυτό του, να πληρώσουν όσα χρέη τους αναλογούν ώστε να αφήσουν πίσω τους ακριβώς το ποσό που πήραν στις πλάτες το καλοκαίρι του 2004 αναλαμβάνοντας την κιτρινόμαυρη εταιρεία, ήτοι 27 εκατ. ευρώ (τα σημερινά χρέη ξεπερνούν τα 35 εκατ. ευρώ). Είπε ο κ. Νικολαΐδης:

Για την υποχρέωση των μετόχων: «Θα είμαι στα Σπάτα την Κυριακή! Δεν νοιώθω πολύ καλά, όμως νοιώθω υποχρέωση να είμαι.Η ΑΕΚ είναι σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Ο καθένας για το λόγο που θα είμαι εκεί, μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει. Διάβασα, περίπου, το σχέδιο του κ. Τροχανά. Δεν νομίζω ότι είναι λύση. Το πιο αντρίκειο είναι οι μέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να πληρώσει ο καθένας το ποσοστό που του αναλογεί, 27 εκατ. ευρώ αναλάβαμε τότε 27 να μείνουν. Ο κ. Παππάς είπε ότι δωρίζει τις μετοχές του και φεύγει. Πώς φεύγεις; Ένα πράγμα δεν αλλάζει. Οι αριθμοί.Τα χρέη είναι πάρα πολλά. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Εγώ έβαλα 2 εκατ. ευρώ. Αν έχω χρέη παραπάνω να τα βάλω. Ο καθένας να πληρώσει αυτό που του αναλογεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

– Για το αν επιθυμεί να αναμιχθεί στην επόμενη διοικητική ημέρα της ΑΕΚ: «Στην επόμενη μέρα δεν θα είμαι! Δεν θα ήθελα καθόλου, ούτε καν να το σκεφτώ να έχω σχέση με τη διοίκηση της ΑΕΚ.Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους παλαιούς μετόχους. Θεωρώ ότι αυτή είναι η λύση. Είναι ρομαντική η ιδέα του κ. Τροχανά. Ομως είναι σαν δεύτερο βήμα. Η ΑΕΚ θέλει τώρα χρήματα.Όσο για την περιουσία μου όπως ρωτήσατε, ήδη έχω διαγράψει ότι έχω στο όνομά μου, ως χαμένο».

– Για την πιθανή εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα διοικητικά της ΠΑΕ: «Θα ήταν πολύ ωραίο να ήταν ο κ. Μελισσανίδης επικεφαλής, όμως θεωρώ ότι θα θελήσει συνεργασία. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και θα έρθουν ακόμα δυσκολότερες. Θα θέλει 4-5 άτομα να υποστηρίζουν την ομάδα και ο κόσμος να είναι χρηματοδότης, μέσω των διαρκείας. Ο κ. Μελισσανίδης με ακόμα 4-5 άτομα, ναι μπορούσαν να δώσου τη λύση.Αλλά κι εγώ να ήμουν στη θέση του κ. Μελισσανίδη, θα έλεγα… πληρώστε τα χρέη σας και εδώ είμαι. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσει εκείνος των άλλων».