«Μπρέιβικ. Διοικητής. Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα»… Με αυτά τα λόγια ο 32χρονος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανακοίνωσε με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της νορβηγικής αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και πρόκειται να παραδοθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang την Τετάρτη.

Η κλήση διήρκεσε τρία δευτερόλεπτα.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι μόλις ο Μπρέιβικ είπε τα προαναφερθέντα λόγια έκλεισε το τηλέφωνο και δεν υπήρξε απάντηση όταν η αστυνομία επιχείρησε να τον καλέσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπρέιβικ παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο νησί.
«Λάβαμε μια κλήση από το κινητό τηλέφωνο του Μπρέιβικ, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν πράγματι αυτός. Ούτε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς είπε» αρκέστηκε να δηλώσει ο Χένινγκ Χολτάας, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Οσλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν βρήκε το κινητό τηλέφωνο του Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, πληροφορία την οποία ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δε θέλησε να σχολιάσει.