Κέρδη για το ευρώ

Το ευρώ ενισχύεται την Πέμπτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες ημέρες, ο χρυσός είναι κοντά σε επίπεδο-ρεκόρ, ενώ η τιμή του ασημιού σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των 31 τελευταίων ετών, την ίδια ώρα που οι αγορές στοιχηματίζουν ότι αργά ή γρήγορα η Πορτογαλία θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Το ευρώ ενισχύεται την Πέμπτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες ημέρες, ο χρυσός βρίσκεται κοντά σε επίπεδο-ρεκόρ, ενώ η τιμή του ασημιού σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των 31 τελευταίων ετών, την ίδια ώρα που οι αγορές στοιχηματίζουν ότι αργά ή γρήγορα η Πορτογαλία θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,40% έναντι του δολαρίου, ενώ νωρίτερα σημείωσε απώλειες 0,20% περίπου, λόγω κυρίως των προσδοκιών των επενδυτών ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει εντός του Απριλίου σε αύξηση επιτοκίων για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2009.

Την Τετάρτη, είχε εκτιναχθεί ώς τα 1,4249 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Νοεμβρίου 2010.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ είναι στις 7 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά τον χρυσό και το ασήμι, τα κέρδη οφείλονται κυρίως στη στροφή των επενδυτών σε «ασφαλή καταφύγια».

Το πρωί, η τιμή «fixing» στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στα 1.441,25 δολάρια η ουγγιά. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου είχε ανέλθει στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.445,70 δολαρίων/ουγγιά.

Σε ό,τι αφορά το ασήμι, η τιμή στα συμβόλαια Μαΐου ανήλθε μέχρι τα 37,88 δολάρια/ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1980.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk